Translate - Google kääntäjä

maanantai 8. maaliskuuta 2021

Lähiökeittiössä tapahtuu - kokkauskilpailu

 Tätä ei pidä ottaa liian vakavasti!  (3.12.2020)

Kun näitä erilaisia kokkiohjelmia tuntuu löytyvän, niin tässä olisi vielä 1 ehdokas:
"Lähiökeittiön mestarikeittäjä". Ohjelma voisi mennä hieman tähän tyyliin....... - Ja tervetuloa jälleen kerran tänne Pub soppakulhoon, jonne on rakennettu lähiökeittiön mestarikeittäjäehdokkaille keittiöpisteet. Tänään onkin sitten tiukat paikat, kun haetaan neljää finalistia, joiden joukosta löytyy Suomen 1. "Lähiökeittiön Mestarikeittäjä". Kotikatsomoihin ja -keittiöihin tiedoksi, että tämä keittäminen ei tarkoita prosenttijuomien kotivalmistusta, olkoon tämä samalla vastaus Veijolle ja Zygelle sinne Korpimäennotkoon. Emme voi siis antaa tuollaisen tuotteen valmistusreseptiä nettisivuillamme. Mutta nyt itse tämänkertaiseen kilpailuun! Mukana on vielä 6 kilpailijaa ja heillä on 45min aikaa valmistaa lauantaiaamun tiukka olonkohennus aamiainen. Ruokakomero on vapaasti käytössä ja lisäksi he ovat saaneet valita 3 raaka-ainetta ennalta määrätyistä aineksista. Jaahas, Spärdellä on menossa oluessa keitettyjä nakkeja - HEI HEI SITÄ OLUTTA EI SAA JUODA! - ja itsetehtyjä ranskalaisia suoraan pakastealtaasta otettuna.... jaahas, hän hieman fiksaa niitä, kääri ne pekoniin... selvä. Sitten tuolla Mindeli puuhastelee jotain munien kanssa, taas, vaikka nyt ei olekaan yö.... no yrittänee saada näitä(kin) koviksi, mutta ei ne mikrossa ehkä..... jäädään katsomaan. Lisäksi hänellä on kohoamassa varmaankin leipätaikina, kas tuo onkin esipaistettua patonkia, jonka päälle Mindeli on sirotellut juustoraastetta. Hmmm ja mitäs Sepa tekee.... juurikin sitä, mitä odotimme, eli lihaa! Sepa onkin kaivanut nautaa ja leikkelee paistista juuri leipäveitsellä nirhaten jonkinlaisia pihvejä.... kai... ja kattilassa porisee multaisia perunoita, mutta olisihan se hyvä jos siellä olisi sitä vettäkin! Viereisellä työpisteellä Helzuggi säätää juuri lieden lämpöä, koska yrittää alkaa paistaa broileria, mutta mitenkäs tuo onnistuu tuolla paistinpannulla varsinkin kun broileri on pakastettu? Ehkä hän tietää jotain sellaista, mitä me emme, tuosta broilerin paistamisesta. Ennakkosuosikkina tähän kisaan lähti edellisen osakilpailun paras, eli Abull jonka vihannespitoinen valkoviinissä uitettu savannisalaatti sai tuomariston päät pyörälle. Nyt Abull on päättänyt valmistaa luonnonjogustista ja -yrteistä kevyen alkupalan, joka nautitaan vahvan teen (kai se muuten teetä on, mitä tuossa kannussa on....väri on kyllä sama, mutta tuoksu on jotain muuta), lisänä hänellä on valmistumassa maamme tunnetuimmasta "vihanneksesta" eli hookoon "blööstä" väännettyä hiillospatukkaa. Saa nähdä, miten sen tekeminen tavallisen zipon kanssa onnistuu. Emmekä saa unohtaa kisan yllättäjää Kalle-Curttia, jonka sormet ovat koko kisan ajan tuoksuneet kalalle aamusta iltaan.... ja niin varmasti nytkin! Kalle-Curtilla on näemmä työn alla tonnikala-perunamuusi, kunhan hän saa tuolla ruuvimeisselillä ja vasaralla ensin nuo tonnikalapurkit auki ja perunamuusipussin kaivettua pakastelokerosta. Mutta näin etenee "Lähiökeittiön Mestarikeittäjä" kilpailu..... ja jossain vaiheessa selviää varmaankin joku ja myös kilpailun voittaja.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti